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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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1.Imagem marcado/desmarcadoGRUNENNVALDT, R. L. Clonagem de promotores raiz-específicos de Eucalyptus grandis e validação em Nicotiana tabacum. 2014. 55 f. Dissertação (Mestrado em Ciências, Área de concentração em Produção vegetal) - Setor de Ciências Agrárias, Universidade Federal do Paraná, Curitiba. Orientadora: Marguerite G.G. Quoirin; Coorientadores: Isabel Rodrigues Gerhardt e Juliana...

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2.Imagem marcado/desmarcadoKAEL, D. C.; GRUNENNVALDT, R. L.; DEGENHARDT-GOLDBACH, J. Clonagem de promotores visando à transformação genética de plantas. In: EVENTO DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA DA EMBRAPA FLORESTAS, 12., 2013, Colombo. Anais. Colombo: Embrapa Florestas, 2013. (Embrapa Florestas. Documentos, 253). Editores técnicos: Marcílio José Thomazini, Elenice Fritzsons, Patrícia Raquel Silva, Guilherme Schnell e Schuhli, Denise Jeton Cardoso, Luziane Franciscon. EVINCI. Resumos.

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3.Imagem marcado/desmarcadoGRUNENNVALDT, R. L.; DEGENHARDT-GOLDBACH, J.; DESCHAMPS, J. de C. T. C. Indução de calos em explantes foliares de clones de erva mate (Ilex paraguariensis). In: SIMPÓSIO INTERNACIONAL SOBRE BIOTECNOLOGIA FLORESTAL PARA AGRICULTURA FAMILIAR, 2015, Foz do Iguaçu. Anais. Colombo: Embrapa Florestas, 2015. p. 123-124. (Embrapa Florestas. Documentos, 280). Resumo.

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4.Imagem marcado/desmarcadoGRUNENNVALDT, R. L.; KAEL, D. C.; DEGENHARDT-GOLDBACH, J.; QUOIRIN, M.; GERHARDT, I. R. Identificação e clonagem de promotores raiz-específicos de eucalipto. Biochemistry and Biotechnology Reports, v. 2, n. 3, p. 50-53, 2013. Edição dos anais do 3º Simpósio de Bioquímica e Biotecnologia, 2013. Londrina.

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5.Imagem marcado/desmarcadoGRUNENNVALDT, R. L.; DESCHAMPS, C.; TOMASI, J. de C.; DEGENHARDT-GOLDBACH, J. Extrato de alga (Ascophyllum nodosum) no crescimento de calos in vitro de erva-mate (Ilex paraguariensis). In: SEMINÁRIO ERVA-MATE XXI: Modernização no cultivo e diversificação do uso da erva-mate, 2016, Curitiba. Anais. Colombo: Embrapa Florestas, 2016. p. 53. (Embrapa Florestas. Documentos, 298). Resumo.

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6.Imagem marcado/desmarcadoZANELLA, L. B.; FRANCISCON, L.; GRUNENNVALDT, R. L.; TOMASI, J. de C.; DEGENHARDT-GOLDBACH, J. Micropropagation of Pinus tecunumanii. Ciência Florestal, Santa Maria, v. 28, n. 2, p. 651-660, abr./jun. 2018.

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7.Imagem marcado/desmarcadoGRUNENNVALDT, R. L.; DEGENHARDT-GOLDBACH, J.; GERHARDT, I. R.; QUOIRIN, M. Promoters used in genetic transformation of plants. Research Journal of Biological Sciences, v. 10, n. 1-2, p. 1-9, 2015.

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8.Imagem marcado/desmarcadoGRUNENNVALDT, R. L.; DEGENHARDT-GOLDBACH, J.; GERHARDT, I. R.; QUOIRIN, M. Promoters used in genetic transformations of plants. Research Journal of Biological Sciences, v. 10, n. 1/2, p. 1-9, 2015.

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9.Imagem marcado/desmarcadoGRUNENNVALDT, R. L.; DEGENHARDT-GOLDBACH, J.; TOMASI, J. de C.; SANTOS, G. D. dos; VICENTE, V. A.; DESCHAMPS, C. Bacillus megaterium: an endophytic bacteria from callus of Ilex paraguariensis with growth promotion activities. Biotecnología Vegetal, v. 18, n. 1, p. 3-13, ene./mar. 2018.

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10.Imagem marcado/desmarcadoTOMASI, J. de C.; WENDLING, I.; GODOY, R. C. B. de; DESCHAMPS, C.; GRUNENNVALDT, R. L.; GOMES, E. N. Coloração de folhas de erva-mate sob a influência de diferentes processos de secagem. In: SEMINÁRIO ERVA-MATE XXI: Modernização no cultivo e diversificação do uso da erva-mate, 2016, Curitiba. Anais. Colombo: Embrapa Florestas, 2016. p. 96. (Embrapa Florestas. Documentos, 298). Resumo.

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11.Imagem marcado/desmarcadoTOMASI, J. C.; DEGENHARDT-GOLDBACH, J.; HANSEL, F. A.; GRUNENNVALDT, R. L.; MELO, T. O. de; QUOIRIN, M. Determinação de metabólitos polares de gemas de erva-mate. In: SEMINÁRIO ERVA-MATE XXI: Modernização no cultivo e diversificação do uso da erva-mate, 2016, Curitiba. Anais. Colombo: Embrapa Florestas, 2016. p. 70. (Embrapa Florestas. Documentos, 298). Resumo.

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12.Imagem marcado/desmarcadoTOMASI, J. de C.; DEGENHARDT-GOLDBACH, J.; GRUNENNVALDT, R. L.; MELO, T. O. de; HANSEL, F. A.; QUOIRIN, M. Identificação de metabólitos polares em gemas de erva mate (Ilex paraguariensis). In: SIMPÓSIO INTERNACIONAL SOBRE BIOTECNOLOGIA FLORESTAL PARA AGRICULTURA FAMILIAR, 2015, Foz do Iguaçu. Anais. Colombo: Embrapa Florestas, 2015. p. 125-126. (Embrapa Florestas. Documentos, 280). Resumo.

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13.Imagem marcado/desmarcadoGRUNENNVALDT, R. L.; DEGENHARDT, J.; BROOKS, P.; TOMASI, J. de C.; HANSEL, F. A.; TRAN, T.; GOMES, E. N.; DESCHAMPS, C. Callus culture as a new approach for the production of high added value compounds in Ilex paraguariensis: genotype infl uence, medium optimization and compounds identifi cation. Anais da Academia Brasileira de Ciências , v. 92, n. 3, e20181251, 2020. 16 p.

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14.Imagem marcado/desmarcadoTOMASI, J. de C.; DEGENHARDT-GOLDBACH, J.; GRUNENNVALDT, R. L.; SANTOS, G. D. dos; VICENTE, V. A.; FRANCISCON, L.; BONA, C.; QUOIRIN, M. In vitro establishment of shoot meristems of Ilex paraguariensis and identification of endophytic bacteria. Journal of Forestry Research, v. 30, n. 5, p. 1765-1777, Oct. 2019.

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15.Imagem marcado/desmarcadoTOMASI, J. de C.; LIMA, G. G. de; WENDLING, I.; HELM, C. V.; HANSEL, F. A.; GODOY, R. C. B. de; GRUNENNVALDT, R. L.; MELO, T. O. de; TOMAZZOLI, M. M.; DESCHAMPS, C. Effects of different drying methods on the chemical, nutritional and colour of yerba mate (Ilex paraguariensis) leaves. International Journal of Food Engineering, v. 7, n. 7, p. 551-560, 2021.

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16.Imagem marcado/desmarcadoTOMASI, J. de C.; LIMA, G. G. de; DUARTE, M. M.; GODOY, R. C. B. de; WENDLING, I.; HELM, C. V.; HANSEL, F. A.; GRUNENNVALDT, R. L.; TOMAZZOLI, M. M.; DESCHAMPS, C. Toasted yerba mate: impact of drying methods on bioactive compounds, antioxidant capacity, and mate tea consumer acceptance. Journal of Food Processing and Preservation, v. 45, e15944, 2021. 12 p.

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Data corrente:  03/11/2021
Data da última atualização:  10/05/2022
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 2
Autoria:  TOMASI, J. de C.; LIMA, G. G. de; DUARTE, M. M.; GODOY, R. C. B. de; WENDLING, I.; HELM, C. V.; HANSEL, F. A.; GRUNENNVALDT, R. L.; TOMAZZOLI, M. M.; DESCHAMPS, C.
Afiliação:  JÉSSICA DE CÁSSIA TOMASI, UFPR; GABRIEL GOETTEN DE LIMA, PIPE, UFPR; MANOELA MENDES DUARTE, UFPR; ROSSANA CATIE BUENO DE GODOY, CNPF; IVAR WENDLING, CNPF; CRISTIANE VIEIRA HELM, CNPF; FABRICIO AUGUSTO HANSEL, CNPF; RENATA LÚCIA GRUNENNVALDT, University of the Sunshine Coast; MAÍRA MACIEL TOMAZZOLI, UFPR; CÍCERO DESCHAMPS, UFPR.
Título:  Toasted yerba mate: impact of drying methods on bioactive compounds, antioxidant capacity, and mate tea consumer acceptance.
Ano de publicação:  2021
Fonte/Imprenta:  Journal of Food Processing and Preservation, v. 45, e15944, 2021. 12 p.
DOI:  https://doi.org/10.1111/jfpp.15944
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  This work investigates the consumer's acceptance of hot and iced mate tea, bioactive compounds content and antioxidant capacity of toasted yerba mate leaves dried from various processes, aiming at presenting drying alternatives to the traditional, and mostly used, methods. Therefore, five drying methods were tested, traditional rotary dryer, conveyor dryer and three alternatives including microwave oven, over dryer at 40, 60, 80℃ and freeze-drying, which was followed by toasting. Overall, the microwave oven and freeze dryer were highly efficient and can be considered as drying alternatives with high values of total phenolic compounds (78.72 mg GAE g−1), antioxidant capacity by DPPH/ABTS (376.6 TEAC µmol g−1/1062.04 TEAC µmol g−1), caffeine (13.25 mg g−1) and caffeoylquinic acids (69 mg g−1). Using a reworked python script, the preference map of teas dried in microwave oven and freeze-drying resulted in similar sensory acceptance for hot tea, produced using traditional drying methods, with a slight decrease for the iced tea. Novelty impact statement: The tea industry can adopt microwave and freeze drying as alternative methods for drying mate leaves, this is followed by toast in order to obtain the commercial tea. These methodologies present smaller equipment sizes and removes the dangerous traditional process known as ?zapeco?. The microwave and freeze drying have a small decrease in sensory acceptance compared to traditional methods used ... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Erva mate; Propriedade sensorial.
Thesagro:  Ilex Paraguariensis; Sabor.
Thesaurus NAL:  Flavor; Sensory properties; Yerba mate.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Florestas (CNPF)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPF57865 - 1UPCAP - DD
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